Tacksamhet: En dryg Way

Vad innebär det att vara tacksam? Vad betyder tacksamhet känns som? Hur ansluter ordet tacksam till en känsla och även ett tillstånd av att vara? Det finns en hel del prat idag i media, runt vattnet svalare, etc. om tacksamhet. Vi &'; re tillsagda att vara tacksam för små saker, för den kärlek vi har i våra liv, för vår hälsa, för en soluppgång eller solnedgång; etc. Hur ska vi ansluta till denna tacksam känsla? De flesta människor är kört fast med stress och spänningar, så tacksamhet för de små sakerna känns flyktig och det är inte något som vi känner som är ansluten till emotionellt som vi tycker att vi borde vara. Folk vet vad de vill känna, och de känner sig besvikna, skäms eller skyldiga när de don &'en; t känner vad det är tacksamhet är tänkt att kännas. Detta, naturligtvis, bidrar sedan till de ihållande känslor av otillräcklighet. Idag, och fram du har förmågan att ändra detta.
Tacksamhet börjar som en medvetenhet, (i stunden eller i efterhand) att något känns (eller filt) bra för dig. Kanske du kände det när du snuggling under täcket i din varma säng på en kall vintermorgon. Kanske du satt framför en sprakande brasa medan snön föll utanför. Du kanske har suttit på en vacker strand tittar på turkosa vattnet varvet stranden. Du kan må bra uppkrupen i soffan läsa en bok. Kommer du ihåg en helt magnifik måltid? Vilken som helst av dessa stunder kan framkalla känslor inom dig som är varm, tröstande, avkopplande eller glad. Dessa stunder är sådana som du kanske känner tacksam för när du stanna upp och minnas dem, eller relatera dem till en vän. Stanna upp en stund och tillåt dig att reflektera över ett ögonblick att du verkligen har haft. Tillåt dig själv att gå tillbaka till den tidpunkt då, om så bara för det ögonblicket, var du helt och fullt där. Ta in alla dina sinnen: andas in doften av det ögonblicket, smaka på tillfället, se var du var, känna värmen flödet genom kroppen. Kan du smaka? Bara sitta och ansluta till den tid och plats. Återupplev den tiden. Anslut till hur bra det kändes, och märker var i kroppen du känner känslor starkast. Andas in i det utrymmet och låt känslan växa. Andas långsamt och djupt bara fokusera på ett speciellt ögonblick. En del av det som gjorde det ögonblicket särskilda (även om du gjorde &'; t vet att det då) var att ingenting annat existerade i det ögonblicket. Du var helt närvarande. Nu när du har fört det ögonblicket tillbaka till livet, skriva ner det. Att sätta ner det på papper validerar det och gör minnet lättillgängliga när du behöver ansluta till dina egna känslor av tacksamhet. Det finns tillfällen då vi alla behöver dessa påminnelser!
En av de vanligaste saker som händer i livet är att dessa goda stunder är så flyktig. Våra tankar, krav som ställs på oss, eller problem stör oss “ håller på för tillfället &" ;. Kanske telefonen ringer, eller någon säger något som “ bytet &"; ögonblicket, eller om du tittar på klockan och inser att du har någon annanstans att vara, eller en negativ tanke eller oro pops i ditt huvud, etc. Denna lista är praktiskt taget oändliga. Men bara för att dessa distraktioner har gjort dig “ förlora &"; ögonblicket i det förflutna, har detta inte längre att vara din verklighet. Våra liv består av stunder och var och en är verklig och gäller på egen hand. Vi ofta sträng ihop dem i våra sinnen även tillåter en händelse för att eliminera eller förmörka annan. Hur många gånger har du antingen hört eller sagt efter att du hade en underbar dag när du eller dina barn eller partner som nu var trötta eller cranky: “ Du &'; re tillfalla förstöra hela dagen &" ;? NEJ! Dessa stunder inte förneka dagen om du inte väljer att göra det möjligt! Dagen var fortfarande underbart! Sitta och komma ihåg alla de vackra, roliga, roligt, spännande tider du hade under hela dagen, och STOPP! BREATHE! FOCUS! Vad är min önskade resultatet? Resten av dagen var stor, och jag kan välja att hedra det och kommer ihåg det. Detta (fyll i det negativa beteendet) inte omdefiniera dagen före detta ögonblick. Jag har fortfarande andra händelser, aktiviteter, interaktioner etc. för att hålla fast vid. Hur vill jag ta itu med detta ögonblick? Sedan ta ett djupt andetag och känna vad som händer inuti dig som ditt system skiftar växlar. Du har precis flyttat från autopilot till medveten, målmedveten tanke och handling. (Detta nu även blir ett ögonblick du kan känna tacksam för så bekräftar du att du är stolt över dig själv.)
Nu när du och' re bli medveten om vad tacksamhet känns, börjar systemet att känna igen och bli medvetna om dessa stunder när de händer. Det finns några saker som du kan göra för att förbättra din medvetenhet och erfarenheter.
1. Bekräfta att din önskade resultatet är att vara öppen för att känna tacksamhet. Omdömen 2. Bekräfta att du vill känna ansluten till tacksamhet i din kropp, och vara medveten om det när det händer. Omdömen 3. I slutet av varje dag skriva ner fem (5) saker som du är tacksam för den dagen. Dessa fem saker, när du stanna upp och tänka på dem, kommer du ihåg hur du kände det; bra, eller glad eller avslappnad eller innehåll eller dumt eller glad, etc. Jag tror du får idén. Dessa saker kan vara vad som helst från det sublima till det löjliga. Vissa dagar kan ha varit riktigt stressigt eller smärtsamma, kanske du och' ll finner uppskattning och tacksamhet i att du gjorde det genom dagen och är nu i säng för natten. Det kan vara så enkelt som en varm dusch eller rena lakan på sängen, eller att du &'; re medvetna om och tacksam för att ni faktiskt fungerade genom dagen. Kanske när du stanna upp och fundera på vad du &'; re tacksam för, you &'; ll ihåg att du såg färgerna i solnedgången och de var vacker. Denna verksamhet hjälper dig att fokusera på och känna samhörighet med de stunder i en mycket verklig och meningsfullt sätt. Omdömen 4. DELA nu eftersom det händer !! Säga högt när du känner dig tacksam. Berätta vem du är med vad du är tacksam för i det ögonblicket. Detta gör för tillfället mycket verklig, och “ en glädje delas är en glädje fördubblats &"; (gammalt ordspråk)
5. Be dina vänner och familjemedlemmar vad de är tacksamma för. Detta kan vara ett bra samtal att ha och det flyttar dig bort från den vanliga klaga negativa samtal. Tänk på hur olika samtal skulle vara om vi fokuserar på de goda, upplyftande lyckliga stunder i stället för bara de vanliga negativa eller klagande samtal. Du kan även skratta lite mer och det kan också vara något som du skulle känna tacksam för iPhonen! &Nbsp.

tacksamhet

 1. Hej Gorgeous!
 2. Hitta din väg till lycka genom Gratitide
 3. Livet har betydelse om vi väljer -? Varför behöver vi inte Välj
 4. Är att vara tacksam ett sätt att en sund hjärta Essential för Life Training
 5. Presentinslagning Idéer: Surface Det är inte Superficial
 6. Visdom Gratitude
 7. Katter och Creativity
 8. Definition: Thankfulness
 9. Tacksamhet Lika Miracle
 10. Räkna Vår Blessings
 11. The Power of Gratitude
 12. Lagen om attraktion: praktiska förslag om uttrycka Gratitude
 13. Ge bort pengar Tar rikedom till dig!
 14. Profit av Pain
 15. Lär dig mer om Sydney Eastern förorter Massage
 16. My Top 5 sätt att uppskatta Memorial Day
 17. Öva Förnöjsamhet: en enkel instruktioner för en lyckligare Day
 18. Enkla tips för att hålla en tacksamhet Journal
 19. Jag får till
 20. Det är en perfekt Day