*** Idrottspsykologi och Peak Peformance i tennis: Hur man har en kraftfull Serve

Ett stort tjänar är en enorm vapen i tennis. För att tjäna bra, måste du ha tillförlitliga mekanik, en effektiv pre-tjänar rutin och en rad olika servar. Dessutom topp servrar vet hur man dölja sin serve, så deras motståndare kan inte avgöra vilken typ av tjäna kommer mot dem. Dessutom måste du förstå psykologin bakom tjänar bra. Enligt min mening finns det två typer av psykologi i samband med servering. Den inre psykologi och externa psykologi. Omdömen

Den externa psykologi Omdömen

Den externa psykologi tjänstgör i tennis avser vad du observerar om din motståndare och de strategiska besluten du gör om vilka typer av tjänar du vill träffa på olika ställen i matchen. Omdömen

Servering i tennis är en mycket som pitching i baseball. För att vara effektiv som en kanna, måste du behärska en mängd olika platser och olika pitching platser. En baseball pitcher behöver för att hålla en smet gissa att placeringen av planen, rörelse av planen och placeringen av bollen. Samma begrepp håller streck i tennis när servern behöver för att hålla hans eller hennes motståndare ur balans, förvirrad och, när det är möjligt, gissa fel.

En stor server kan flytta bollen runt servering låda med olika hastigheter, olika snurrar och med stor förklädnad. Att kunna tjäna i mitten, ut brett och in dina motståndare kropp gör dig till en tuffare spelare. Dessutom, om du kan dölja din serve, kan du skapa en hel del press för din motståndare. . Kommer in bakom din serve och attackera nätet kommer också att bidra till att hålla din motståndare gissa och ur balans på banan Omdömen

Justera Serve att attackera din motståndare och' s Kroppstyp Omdömen

I allmänhet, högre spelare har svårt att hantera en tjäna in sin kropp. Höga idrottare vilja utvidga sina armar på bollen, så en avtjäna bred eller en serve i mitten kan vara lättare för dem att återvända på ett effektivt sätt, än vad som är sa tjäna som fastnar dem. Taller spelarna också ofta svårt att hantera en serve som medar eller diabilder och förblir nära marken.

Omvänt, kortare spelare tenderar att hantera boll som serveras i sin kropp bättre än vad högre spelare. Uppenbarligen på grund av sin kortare räckvidd, bollar som kräver kortare spelare att förlänga är oftast svårare för dem att återvända. På samma sätt kan bollar som sparkar upp högt bli tufft för diminutiv spelare. Inse att dessa är generella regler och det finns alltid undantag till dem. Men hittar du det bra att titta på band av dina motståndare och se om dessa strategier tycks gälla för deras styrkor och svagheter. Om du inte &'en; t har tillgång till band, försöka utvärdera din motståndare, genom att titta på honom eller henne spela matcher.

Justera din serve för olika ytor Omdömen

Inse att tennisboll fungerar annorlunda på olika ytor. Lera, till exempel kommer att bromsa takten i en stor tjäna. Å andra sidan, en hård, plan tjäna kan vara ett kraftfullt och effektivt vapen på gräs eller på en hardcourt.

Intressant, på gräset en kort tjäna som förblir låg kan vara ett effektivt sätt att få din motståndare i en obekväm domstol läge.

Justera Servera versionen i matchen Omdömen

Smarta spelare överväga poäng när de steg till linjen att tjäna. Om du är före fyrtio att älska, det är en tid att vara aggressiv på din första och andra tjänar. Om du sitter bakom i spelet eller matchen, kan du behöva överväga en annan servering strategi.

Den inre Psykologi Omdömen

Den interna psykologi hänvisar till en spelare och' s förmåga att utveckla rätt mentalt tillstånd för servering effektivt. De flesta tennisspelare som jag coachar vill “ tjänstgöra i zonen &". För att göra detta, behöver de utveckla ett sinnestillstånd där de är avslappnad, fokuserad och självsäker. Jag undervisar tennis proffsen hur du placerar sig i en hypnotisk trance före servering och hur man kan utveckla rätt blandning av avkoppling, fokus, energi och självförtroende.

När en spelare lära sig att integrera verktyg som avslappningsträning, visualisering, självhypnos och positiv self-talk i sin servering rutin, tenderar de att tjäna ganska effektivt. Dessa färdigheter är inte komplicerat, men de tar lite tid och lite övning.

Olika aktörer kräver olika typer av mental träning och psykologiska verktyg. En tennisspelare behövde hypnos som hjälpte honom att känna sig mer självsäker. En annan som behövs för att andas djupt fem gånger före varje tjänar för att slappna av. En kvinnlig spelare använt hypnos för att eliminera distraktioner.

En annan spelare tränades för att föreställa sig en tjurar öga på den del av den domstol där han ville bollen att landa. Omdömen

En annan tennisspelare som används för att få ledmotivet från Rocky är huvudet så han kunde vara aggressiv på hans första och andra tjänar. Omdömen

Det är ingen mening att tjäna inte din inre psykologi och externa psykologi är i linje med varandra. Omdömen

Och när du behärskar den interna och externa psykologi att tjäna ditt spel kommer förmodligen flytta upp några hack och du kommer att börja vinna fler matcher Omdömen  ..

idrottspsykologi

 1. 6 saker du måste veta som kommer att stoppa ditt framförande Anxiety
 2. Embrace Failure
 3. Fotboll - de bästa spelarna i World
 4. *** St. Louis Cardinals vs. Texas Rangers Math och psykologi Identifiera Winner
 5. Toppkvalitet hockeyutrustning från Cicada Sports
 6. *** Idrottspsykologi och Peak Peformance i tennis: Hur man har en kraftfull Serve
 7. Hur man hittar vila och sinnesfrid?
 8. Hur man blir en stor Pole Dancer-Hur man blir en bra Pole Dancer
 9. Förbättra din golf Swing
 10. *** Tiger Woods Facing Elva Tough Challenges
 11. Chefer för vem Denna Premier League har inte Lucky
 12. Rekrytering är en fyra år Process - vägvisare för Bound College Student-Athlete
 13. *** Varför New York Giants Collapse år igen?
 14. Brilliant Brainstorming Motion att finjustera Mind
 15. Marine Electronics - Att förbättra förmågan av boats
 16. Golf instruktion video Vad gör en perfekt swing
 17. Lära sig spela Golf
 18. *** Idrottspsykologi och Bowling
 19. Motocross under 60s
 20. Hur är din mentala Fitness? Ta denna quiz och hitta Out