Motocross under 70s

Efter att ha sitt ursprung som en sport bland motorcykelentusiaster i Storbritannien i början av nittonhundratalet, växte motocross att bli en rasande fenomen i andra länder i Europa som årtionden utvecklats. Det var på 1970-talet som markerade den ökande populariteten av sporten på en global nivå. Sporten som började som en rolig racing händelse som kallas &'; Scrambles &'; hade stadigt vunnit internationell resning.

1970-talet bevittnat ytterligare förändringar i hur motocross dykt upp som den populära sporten bland alla motorcykelentusiaster över olika länder i världen. Detta inkluderade regler i spelet att förändras. Minimi vikter för motorcyklar infördes, liksom två heat räknar punkter mot Motocross World Championship, i motsats till bara en tidigare. Omdömen

Utvecklingen när det gäller de motocross mästare själva var berörda gick också en drastisk förändring i 1970-talet. I 500cc kategori, Belgien &'; s Robert De Coster vann mästerskapet 1971, markerar den första i en serie av fem raka segrar, bryts endast av Finland och' s Heikki Mikkola 1974. Den tidigare halvan av decenniet bevittnat också belgiska dominans på 250cc kategori framträdande namnen bland vilka var Jo ë l Roberts, Sylvain Geboers, Roger De Coster och Harry Everts. Everts vann mästerskapet 1975, som morän 1972 hade segrat över av Roberts fem år i rad. Omdömen

1972 var också det år då den första motocross händelsen hölls i en arena. Arenan råkade vara Los Angeles Coliseum. Det var också i denna tid att MX3 kategorin motocross racing eller 125cc kategori infördes. Detta var år 1975. Belgien tycktes dominera de första mästerskap i denna kategori. I själva verket, med undantag för 1978, då Japan och' s Akira Watanabe vann mästerskapet, var det Belgien som dominerade denna kategori under 1970-talet. Gaston Rahier och Harry Everts var två namn som skakade motocross 125cc kretsen i denna tid.

Fallet var likartad i 250cc och 500cc kategorier, där Belgien dominerade i den tidigare hälften av decenniet. Roger De Coster, Jo ë l Roberts och Harry Everts fortfarande några av de framstående vinnare av motocross racing mästerskap. Detta årtionde markerade också slutet av Roberts &'; motocrossvärldens tävlingskarriär, som var resultatet av en allvarlig knäskada under 500cc Belgiens Grand Prix i Namur.

Detta årtionde märkt den gradvisa dominans japanska tillverkaren Suzuki i motocross racing broderskap. I själva verket, i samtliga tävlingskategorier Motocross World Championship, Suzuki och' s maskiner var någon eller det andra vinnande position. Bland de europeiska motorcykeltillverkare, var detta varumärke inte bara vinna erkännande, men också leverera maskiner som hade i dem segerrad.

Den senare hälften av 70-talet markerade tillkomsten av motorcykelentusiaster från USA till allvarlig motocross på mästerskapsnivå. Detta utvecklades långsamt i den amerikanska närvaron i vinnaren position samt. Såvitt motocross gällde, Amerika hade äntligen kommit! Omdömen

Bildades 1972, den amerikanska motorcyklist Association hölls den första tävlingen i sin motocross-serien, AMA Motocross Championship. 500cc och 250cc kategorierna infördes i detta mästerskap. Den 125cc kategori fick lagt till två år senare. I den första motocross mästerskapet innehas av AMA, Brad Lackey vann i 500cc kategori, medan Gary Jones var vinnaren av 250cc kategori Omdömen  ..

idrottspsykologi

 1. Hur man hittar vila och sinnesfrid?
 2. Planerar att lära MMA i Hamilton NJ kan visa sig vara en gynnsam Deal
 3. *** Vad gör du när ditt barn gör inte laget?
 4. Lära sig spela Golf
 5. 6 saker du måste veta som kommer att stoppa ditt framförande Anxiety
 6. Embrace Failure
 7. *** Föräldraskap Tips: Hur att coacha ditt barn när som helst Sport
 8. *** Hur man bygger självförtroende och självkänsla och Idrott: ett enkelt, men inte så uppenbar…
 9. Är du en ivrig fotboll fläktar Too?
 10. Motocross under 60s
 11. Dr Mike Martin, Sydney Sport Psykolog: Utför När det Matters
 12. Ange "The Zone" Använda perifera seendet - Del II av II
 13. Psykologi Strength
 14. Fantasy Football - Bra Underhållning Source
 15. *** Idrottspsykologi och Bowling
 16. Plocka Den vinnande fotboll Stats
 17. Mountainbike: Bra ekvation roligt, hälsa och adventure
 18. Sport av Motocross
 19. Toppkvalitet hockeyutrustning från Cicada Sports
 20. *** Idrottspsykologi och Peak Performance: Hur man verkligen få huvudet Into The Game ett enkelt ti…