Historia Europeiska Motocross

Motocross utvecklades som ett slags motorcykel eller all-terrain tävlings- sport som ägde rum på off-road spår inklusive leriga, kuperad, slaskig eller steniga vägar. Det var i början av nittonhundratalet som sporten hade sitt ursprung i Storbritannien. Känd sedan som &'; Scrambles &' ;, motocross var ett ord som kommer från en kombination av det franska ordet motocyclette betyder motorcykel och &'; längdåkning och ' ;. Sedan dess har sporten vunnit och växte i popularitet som motocross.

Den första kända motocross evenemanget hölls 1924 i Camberly, Surrey och kallades den sydliga Scott Scramble. Detta är den händelse som ledde till inledandet av motocross i idrottsvärlden. Efter denna händelse, krypterar börjat bli ganska raseri med idrottsevenemang och denna modefluga fortsatte genom 1920-talet och 30-talet. Motocross racing spred vilt som en mycket populär idrottsevenemang i hela Europa under de kommande åren för att följa.

Det var efter andra världskriget som sporten vunnit erkännande på internationell nivå. Mot slutet av 1950, var ett förslag om lansering av en motocross händelse av internationell lämnas till FIM (F é d é ranson Internationale de Motocyclisme) eller Internationella motorcykelförbundet, den belgiska federationen. År 1952 F.I.M. skapade EM där motorcyklar med 500cc motorer användes. Detta var en viktig vändpunkt i historien om motocross racing och sportevenemang som är förknippade med det. Genom 1957 hade denna händelse uppgraderats till VM-status.

Den första av de motocross racing händelserna i mästerskapet hölls 1952 i 500cc kategori och hade tunga belgiska dominans under det året, liksom de kommande åren följa. Auguste Mingels, Victor Leloup, Ren é Baeten och Nic Jansen var några av de motocross åkare som ockuperade de vinnande positioner i dessa år. Storbritannien &'; s närvaro ansågs också i motocross mästerskap under denna period med Les Archer, John Draper, och Jeff Smith som några av de berömda förare av ålder.

1957, var kategori 250cc motorn introduceras till FIM Motocross VM. Den första serien i denna kategori vanns av tyska motocrossförare Fritz Betzelbacher, följt på andra plats med landsmannen Willi Oesterle. Tyska dominans blev omkörd, under de kommande åren följa, av britterna under de första åren av 1960-talet. Faktum är att under 1961, de tre första vinnande positionerna ockuperades av brittiska motocross ryttare Dave Bickers, Arthur Lampkin och Jeff Smith, respektive.

Denna period också bevittnat svenska dominansen i 500cc kategori, med motocrossryttare från landet vinna de tre första positionerna i tre år i rad med början 1960. Omdömen

Det var 1975 att 125cc motorcyklar in Motocross World Championship arena. Belgien var återigen den dominerande landet under de första åren. Detta var också den period då japanska tillverkare började in i en domän som till stor del domineras av europeiska företag. Suzuki var det första företaget att komma in motocross världen med sina 250cc motorer.

1960-talet är också bäst ihågkommen i motocross historia som era där sporten korsade internationella vatten som skall införas i USA.

Under årens lopp har cross blivit en av de mest populära motorcykeltävlingar i världen. Det har också lett till utvecklingen av variationer såsom Freestyle, Superhot, Super kors och Sidecars. Alla dessa utvecklingen är uppenbart av spänning och äventyr sporten fortsätter att generera bland cyklister av alla slag Omdömen  ..

idrottspsykologi

 1. Skapa din personliga Mantra - det fungerar underverk
 2. *** Vem är den största baseball Hitter genom tiderna? Math och psykologi förse Answer
 3. Talk är billigt: ​​Walk The Walk Denna New Year
 4. *** St. Louis Cardinals vs. Texas Rangers Math och psykologi Identifiera Winner
 5. Marine Electronics - Att förbättra förmågan av boats
 6. Fotboll är Game of Team spirit
 7. Brilliant Brainstorming Motion att finjustera Mind
 8. Bo Motiverad när du Exercise
 9. Golf video instruktion Hur man rotera och hur man swing
 10. Lära sig spela Golf
 11. Skörda oväntade fördelar efter att ha gått klasserna utbildning av BJJ i philly
 12. Historia Europeiska Motocross
 13. *** Hur man bygger självförtroende och självkänsla och Idrott: ett enkelt, men inte så uppenbar…
 14. Mountainbike: Bra ekvation roligt, hälsa och adventure
 15. Rekrytering är en fyra år Process - vägvisare för Bound College Student-Athlete
 16. Hur jag blev en bättre förälder genom mina barns idrotts experiences
 17. Psykologi Strength
 18. Den 8 Farligt Vapen av Muay Thai
 19. Är du en ivrig fotboll fläktar Too?
 20. Tips för att öka din student Energy