Så här Föreslå terapi till dina Teenager

Tonåren är fulla av stötar och humörsvängningar, och det är troligt att mycket av detta är en naturlig process, som orsakas av oroliga inlärningskurvan av tonåren. Halvvägs mellan barndom och vuxenliv, kan en tonåring känns som det inte finns någon där i världen där de kan passa in. Omdömen

En tonåring initiering in i vuxenlivet är ofta fulla av olyckshändelse, och det kan vara svårt att skilja mellan en fas som kommer att passera, och ett allvarligt problem som måste åtgärdas. Det kan vara ännu svårare att ta itu med denna oro och tanken att föreslå terapi för att din tonåring kan tyckas inget annat än en mardröm.

“! Du förstår inte mig &";

Innan du ens föreslå terapi för att din tonåring, är det viktigt att försöka utveckla en förståelse för vad som händer genom deras sinne, och vad som händer i deras liv. Varje försök att ta itu med detta direkt skulle kunna mötas av ett svar, såsom “ du inte förstår mig, och du kommer aldrig att &"!;

Låt inte detta skjuter du upp. Innerst inne din tonåring kommer att uppskatta dina ansträngningar, och om du är långlivade och äkta i din oro, då är du mer sannolikt att kunna utveckla en positiv relation med dem, och börja se vad de verkligen känner. Omdömen

Lyssna på dem Omdömen

Detta kräver en viss strategi. Din tonåring kan ha en viss motvilja mot auktoritet, och till och med råd. Tonåren är väldigt mycket en process av individualitet, vilket förklarar en stor del av denna till synes irrationella teenage beteende.

De kan typiskt uppror mot alla försök som gör dem att känna sig otillräcklig, eller förringas. I stället för att alltid engagera en belöning och bestraffning stil föräldraskap, som kan ha fungerat när de var barn, men som har lite hopp om att penetrera sina hinder nu, ska du bara lyssna. Erbjud ditt öra och lyssna på dem. Inte ens ge råd; de kommer att be om det om de vill ha det.

När de känner att de har någon som de kan prata med, utan dom, så kan du börja se förbättringar i sina beteenden och attityder. En av de viktigaste rollerna för en terapeut är att tillhandahålla denna känslomässigt stöd, och att bara lyssna opartiskt. Om detta kan uppnås hemma så det kanske inte något behov av att föreslå behandling.

Inte alla tonåringar känner sig bekväma talar öppet till sina föräldrar, och ibland kanske föredrar att tala med någon som inte är inblandad i deras liv. Det är där en terapeut skulle kunna erbjuda hjälp. Omdömen

Du kommer att ha större chans att utveckla en anständig relation med din tonåring om de kan respektera dig som en förebild. De kanske vill tala med dig, och de kan respektera din råd och yttranden mer, om de inte ser uppenbara tecken på hyckleri.

Till exempel, om du närmar dig dem frågar dem varför de har druckit nyligen, men de ser att du dricker varje kväll, då det är osannolikt att respektera dina försök att hjälpa dem. Ändringar på din sida kan bidra till ändrade å sin sida Omdömen

Har min tonåring Kräv terapi Omdömen

Inte alla negativa beteenden och humörsvängningar kräver behandling; de är en del av livet för de flesta vuxna, så förståeligt att de är en del av livet för de flesta tonåringar också. Du bör försöka att skilja mellan typiska tonåren stroppiness och en mental åsamkandet som kräver hjälp. Det kan vara bra att övervaka din tonåring över tiden (genom att engagera med dem, inte genom att dirigera genom deras rum!).

Ibland kan det stå klart att din tonåring behöver professionell hjälp. Håll utkik efter tecken på depression, ätstörningar, misslyckas i skolan och svår nedgång i förverkligandet, olaglig verksamhet och brottslighet, självskadebeteende, olämpligt ilska, och stora förändringar i karaktär och aktiviteter.

hur man skall närma din tonåring att Föreslå terapi Omdömen

Om du bestämmer dig för att terapi är den korrekta tillvägagångssättet, och att din tonåring skulle ha nytta av det, då du kommer att ställas inför uppgiften att föreslå det till dem. Misströsta inte! I många fall är det mycket enklare än du kanske tror, ​​så länge du närmar dig det med rätt mentalitet och med dina avsikter fast inställt på vad som är bäst för dem.

Behandlingen bör aldrig utformas som ett straff:

Du bör undvika att någonsin ge din tonåring detta intryck. De kommer med största sannolikhet göra uppror mot idén, och om du drar dem sparkar och skriker då är det mycket osannolikt att behandlingen kommer att vara effektiva.

terapeuter lita på att ge en säker och bekväm miljö, och de förlitar sig också på den fria viljan hos kunden, som kan egentligen bara få hjälp om de vill bli hjälpt. Om du tvingar dem att gå då detta förtroende har redan utsatts för övergrepp. Om du använder hot som, “ Gå till skolan eller så skickar vi dig på terapi, &"; då de kommer att ha ett intryck av att terapeuten är ännu en myndighet siffra, skickade att berätta för dem som är boss.

I stället bör du uttrycka din oro:

Tala om för din tonåring vad det är som är stör dem, och ge dem en möjlighet att kommunicera vad de känner och varför de beter sig som de gör. Gör det klart att du vill hjälpa dem, och att ni kommer att göra allt du kan för att göra det, inklusive att ge dem möjlighet att terapin. De ska känna att du är på deras sida, och du bör verkligen vara på deras sida.

Du bör också förklara för din tonåring fördelarna av behandlingen: Omdömen

Hur kan det hjälpa dem att förbättra. De är inte barn längre, och så du bör tala till dem som vuxna, uttrycker oro och tillhandahålla lösningar. Du bör göra det klart att terapeuten är på deras sida, och att de är bara där för att lyssna och att vägleda dem genom.

Säg till dem att se en terapeut är inte ett tecken på svaghet, och att du tror inte att det finns något “ fel &"; med dem. Du är orolig bara med deras lycka, och du vill se dem leva ett hälsosamt liv utan oro och plåga.

Använd positivt språk:

Det språk du använder kommer att vara av stor betydelse när du pratar med din tonåring om språkets möjligheter. Du bör undvika att använda slutgiltiga språk som “ när du är på behandling &"; väljer flera valfria termer såsom, och" om du bestämmer dig för att sedan gå ... &"; Du bör helt undvika att använda negativa språk som “ du behöver för att reda ut dina problem och" och istället tala i termer av positiv förändring såsom “ du skulle ha nytta av att ha någon att tala med om detta &".

Vad händer om de fortfarande inte vill Therapy? Omdömen

Som nämnts, är det oerhört kontraproduktivt att dra din tonåring till en terapeut sparkande och skrikande, så vad gör du om de gör motstånd din oro och era ansträngningar för att övertyga dem om att det är värt Omdömen

Det finns några metoder som kan hjälpa dig att kringgå sin ovilja:

har någon annan Föreslå Therapy:

Den första är att låta någon annan föreslår terapi till dem. Om dina problem är legitima, så är det troligt att andra människor har lagt märke till att det är nödvändigt för dem att tas upp. Din tonåring kan göra uppror mot allt som ni säger, men hur deras bästa vän, eller deras förebild farbror?

Det kan finnas någon som är råd de alltid lyssnar på, skulle det kunna bättre närma situationen. Prata med den personen först, och om de delar er oro be dem att föreslå terapi för att din tonåring.

Föreslå familjeterapi:

Individualterapi kan vara skrämmande för din tonåring och de kan känna sig utpekad av tanken. Familjeterapi är ett alternativ som arbetar för att hjälpa funktionen av familjen som helhet. Detta kommer att känna mycket mindre skrämmande för din tonåring, och de kommer att känna som om hela frågan behandlas, snarare än deras problem.

I vissa situationer familjeterapi kan vara en genuint mer holistisk alternativ, som kan få mer harmoni i ditt hem.

Föreslå Tre sessioner, att ingen skyldighet Fortsätt:

En sista tips är att föreslå att din tonåring har tre sessioner med en terapeut. De behöver inte åta sig något, de bara måste se om de tror att de drar nytta av det. Tre sessioner är oftast tillräckligt för en person att bosätta sig i terapin, så du kanske upptäcker att de vill bo när deras sessioner är upp. Omdömen

Matthew Warburton,
www.selfhelpmanual.com
.

therapycounseling

 1. Top Sex stressiga situationer Vuxna Vanligtvis möter och hur man handskas med Them
 2. Vad Kids Need
 3. Att hitta rätt Therapist
 4. Empowerment
 5. Stress Management
 6. Behöver du Therapy?
 7. Jag är inte deprimerad (jag bara undertryckt)
 8. Existentiell psykoterapi, Tolkning och Gadamar s hermeneutiska Circle
 9. Fem bergsäkert tecken på att du behöver par rådgivning ...
 10. De tre bästa ADHD Medicinering fallgropar och hur man undviker Them
 11. Interpersonell psykoterapi - Definition och Basics
 12. Hur Christian Counseling skiljer sig från andra Counseling
 13. Avslag, gå en annan Direction.
 14. Livet efter Droger: ett liv värt Living
 15. Skydd mot connection
 16. 5 föreställningar som kan sabotera även de bästa Healing Method
 17. Psykologisk hjälp för Average People
 18. När din terapeut är bara ett klick Away
 19. Dina Topp tre frågor om ADHD Mediciner Answered
 20. Tro Systems