Psykosomatiska symptom och Body Syndromes: vad din kropp försöker säga You

Psyko symptom är en term som används för att beskriva en fysisk symptom i kroppen som uppstår ur en rent psykologisk eller känslomässig orsak. Några vanliga psykosomatiska symtom är huvudvärk, sömnproblem, extrem trötthet, magbesvär samt en mängd oförklarliga smärtor i kroppen. Viktökning, viktminskning och en oförmåga att gå ner i vikt kan också psykologiskt relaterade för en mängd olika skäl. Självklart, om du skulle uppleva något av dessa symtom eller frågor, det &'; s alltid nödvändigt att kontrollera med en läkare först för att utesluta eventuella medicinskt relaterade orsaker. Men vad händer om du &'; ve sett en läkare, eller ett fåtal läkare och eventuellt även gått igenom olika läkarundersökningar, men är kvar med resultat som visar du är frisk fysiskt och ingenting är faktiskt fel? Sen då?

Det är när det &'; s-tid för att överväga möjligheten att ha en psykosomatisk symptom som helt enkelt innebär att du kan ha känslomässiga faktorer och /eller undertryckta känslor som inte uttrycks och på så sätt hantera detta, är din kropp rikta känslor i olika delar av kroppen. Outtalade känslor som ilska, skuld, sorg, förlust, dom, förvirring, ångest, trauma och andra negativa känslor du kan tänka dig få hållas och fångade i kroppen när de inte ges ett sätt att släppas vare sig det är genom att prata , gråt, fysisk träning, skrift, etc. När vi saker våra känslor ned dag efter dag i veckor, månader eller ibland år, dessa känslor blir giftigt för kroppen och kroppen sänder sedan en signal om hjälp genom att skapa ett fysiskt symptom för att få din uppmärksamhet.

En teori av kropps syndrom som jag kom att lära sig om från min utbildning på hypnos Motivation institutet var att beroende på visst område i kroppen där symptomet sker, att detta i sig ger information om naturen och emotionella orsaken till symptom. Grundaren av skolan och utvecklare av denna teori, John Kappas, PhD, definierat fem olika kropps syndrom som inkluderade den gråtande syndrom, ansvaret syndrom, sexuell frustration eller skuld syndrom, kamp eller nå syndrom och flykt syndrom.

Den gråtande syndrom, till exempel, omfattar den del av kroppen från solar plexus upp, och täcker bröstet, huvud och nacke. Fysiska problem inom dessa områden sägs indikera en underliggande oförmåga att fatta ett beslut om något viktigt för den enskilde. Andra vanliga problem med detta syndrom är problem med bihålorna, migrän, sammandragning av halsmusklerna, slipning av tänder och kräfta sår i munnen.

Den sexuella frustration eller skuld syndrom, å andra sidan, påverkar magen, ljumsken och nedre delen av ryggen. Problem i dessa områden kan tyda på möjlig sexuell frustration, sexuell skuld, skuld om otrohet och känslor av sexuell otillräcklighet. Fysiska symptom kan inkludera magkramper, förstoppning, sur mage, överdriven mensvärk eller blödningar, infektioner i urinblåsan, njurproblem eller prostataproblem.

Följaktligen varje område av kroppen befanns motsvara en annan emotionellt dilemma eller problem och när vänster outtalade, de fysiska symptomen i dessa områden utvecklas. Intressant, när de relaterade känslorna identifierades och slutligen uttrycks av kunden och behandlas, de fysiska symptomen minskat och försvann. Omdömen Andra vårdpersonal och författare som Deepak Chopra, Caroline Myss och Judith Orloff har allt skrivit om detta samband mellan sinnet och kroppen samt ger information om hur olika somatiska symptom korrelerar känslomässigt och hur olika delar av kroppen uttrycka dessa frågor. It &'; s som att lära sig ett främmande språk, men när du förstår det, har kroppen ett helt nytt sätt att kommunicera och du har ett sätt att förstå det.

När vi kan titta på våra kroppar inte bara som ett verktyg för att fungera, flytta och få saker gjorda i världen, men också som en kommunikationsenhet och en återkopplingsslinga, är vi försedda med en mycket mer information om vad som händer internt inom oss och vad olösta frågor och känslor som vi kan behöva titta på. Symptomen don &'en; t måste ses som dåliga, utan snarare som en möjlighet att undra vad kroppen försöker uttrycka och en signal om att vi måste sluta och uppmärksamma. Detta är ett bra tillfälle att stanna upp och göra en bedömning av vad som händer i ditt liv och de potentiella stressorer eller outtalade känslor du kan hålla i Även om de omedelbara stress kan &';. T tas bort, ta dig tid att lägga märke till vad och ' ; s verkligen händer med din kropp, erkänner problemet och “ lyssna &"; det kan du redan minska några av symptomen. Sedan genom att hitta sätt att “ släppa ut &"; känslor, återigen, genom saker som fysisk träning, journalföring, pratar med en vän, spela musik, etc., du hedra känslor och ger ett utrymme för det som skall uttryckas. Omdömen

Det viktigaste när du upplever ett fysiskt problem är inte att ignorera det. Efter att ha sett en läkare för att utesluta eventuella fysiska orsaker börjar fråga dig själv vad underliggande budskapet kroppen försöker kommunicera med dig. Vilka känslor, känslomässiga faktorer eller svårigheter är du inte erkänner eller uttrycka i ditt liv? Vilka känslomässiga behov eventuellt ignoreras eller ouppfyllda? När du har identifierat några av möjligheterna, kan du sedan arbeta för att finna sätt att uttrycka dessa känslor och behov på ett hälsosamt sätt. Denna process kan vara befriande och också svårt ibland beroende på hur djupt känslor har begravts eller intensiteten av det. Men med kunskap om var det verkliga problemet kommer ifrån, har du möjlighet att lindra och eliminera dessa psykosomatiska symptom för gott Omdömen  ..

therapycounseling

 1. EFT terapi -? En häpnadsväckande sätt att hantera stress
 2. Kontroll och Worry: Hur Psykoterapi Can Help
 3. Hur man enkelt Översätt The Meaning of Dreams
 4. Överfall På Psychiatrists
 5. Hålla din kropp i åtanke med Holistic Mental Therapy
 6. Lära sig att tala French
 7. Behöver du Therapy?
 8. ? Video Game Addiction - Verkligen
 9. Fast Life Slipar: Hur man övervinna Vanliga Högrisk Behaviors
 10. Helande kraften i sinnet och uppnå Emotional Wellness
 11. Vikten av kärlek relationer för din mentala Stability
 12. Efter Insight del Two
 13. Varför ska du ta familjeterapi?
 14. Älskar du en Narcissist?
 15. Hur man kan stoppa göra fel och hitta lösningar på dina Problems
 16. Representerar du en offer för en Emotional Manipulator?
 17. Vad Kids Need
 18. Fördelarna med familj Therapy
 19. Cbt Terapi är bevisat The Best Depression behandling och ångest Therapy
 20. Chromotherapy