Penguins Vispa Rangers med en 2-0-serien Lead

Jordan Staal gjorde ett power-play mål i den andra perioden ger Penguins en seger 2-0 över Rangers och ett svep av de 2 första matcher i sin 2: a omgången serien.

Jordan Staal mål i 2: a perioden bröt en poänglös tie och Pittsburgh Penguins målvakt Marc-Andre Fleury gjorde ledningen stå upp, ger Penguins en seger 2-0 över New York Rangers och en hem-is sopa av de 2 första matcher i sin 2: a omgången serien. Fleury hjälpte Penguins döda 2 nyckel Rangers maktspel i de sista minuterna och Adam Hall gjorde i en tom netto med 16,7 sekunder kvar. Staal har spelat bra i slutspelet hittills efter att ha en besvikelse ordinarie säsong, få bara 12 mål, ingen boxplay. Han hade 29 mål och ett NHL rookie-rekord av 7 short-handed poäng. Omdömen

Staal makt-play mål kom med Rangers bästa straff mördare, Chris Drury, av för hooking. Evgeni Malkin samlade pucken i den vänstra cirkeln och matade den låg ner till Staal som lyfte pucken över målvakten, som spelade ett bra spel, vilket gör flera räddningar. "Han är en bra passer," Jordan Staal sägas om målvakten Henrik Lundqvist. "Jag är bara glad över att vara efterbehandlaren."

"Vi har bara gå tillbaka hem och ändå känna sig trygga, vi vet att vi kan slå det här laget," säger Lundqvist. "Vi måste gå tillbaka hem och få två segrar dit och komma tillbaka hit, och det kommer att vara press på dem." Omdömen

Med Penguins rensa pucken i de sista sekunderna, Fleury slog Rangers framåt Sean Avery i baken med sin käpp. Avery snurrade runt och slå målvakten med sin käpp innan knuffas bort. Tjänstemän fick kontroll innan det blev helt ur handen. Några sekunder innan Staal gjorde sitt 2: a av slutspelet, Pittsburghs Marian Hossa och Ryan Malone kunde inte konvertera från nära som Rangers Martin Straka rusade tillbaka till bänken för att ersätta hans brutna klubba, vilket skapar en 5 på 3 för Pittsburgh.

Sidney Crosby missade också en bra målchans. Istället Crosby ockuperade Rangers uppmärksamhet vid båda ändarna av isen, ibland på ett störande sätt. Han drog straff som ledde till Malkins avböjda spel-vinnande mål i lek 1 på fredagen, vilket några av de Rangers att anklaga honom för dykning att ställa in power play mål i de sista två minuter. Omdömen

Rangers måste sopa 2 spel i New York för att återfå en slips i serien mellan Atlantic Division rivaler. Spel 3 och 4 kommer att vara på Madison Square Garden där Pittsburgh är 0-3-1 i år Omdömen  ..