Enkla Laser Experiment att dela med din Kids

Ordet "laser" står för ljusförstärkning genom stimulerad emission av strålning. En laser är en optisk ljuskälla som avger en koncentrerad stråle av fotoner. Lasrar är oftast monokromatisk – ljuset som skjuter ut är vanligtvis en våglängd och färg, och är i en smal stråle.
Däremot ljus från en vanlig glödlampa täcker hela spektrat samt skingrar över rummet. (Vilket är bra, eftersom du kan lysa upp ett rum med en smal stråle av ljus?) Review Det finns ett hundratal olika typer av atomer i hela universum, och de är alltid vibrerande, flytta och rotera. Tänk på barnen på socker. När du lägger energi till dessa atomer (ännu mer socker till barnen), de verkligen bli upphetsad och studsa överallt.
När atomerna koppla tillbaka till sin "normala" tillstånd, de avger en foton (ett ljus partikel). Tänk på barnen som kommer ner från sitt socker hög, och alla kollaps i soffan.
En laser styr hur strömförande atomer släpper fotoner. Föreställ ge halva barnen socker och bild hur de skulle studsa överallt (som ljus från en glödlampa) när det trädde i kraft. De skulle vara mycket hög energi bland den andra hälften som var nöjt sitta ned.
Tänk dig nu dessa socker barnen hoppa unisont (en fokuserad laserstråle). De socker-kids är smittsam, och ganska snart, är barnen omkring dem att gå in och dela på deras upphetsad energi. Detta är hur en laser tar atomerna inne i gasmediet.
Nu föreställa sig en katt-flik som släpper ut ett begränsat antal barn vid en tidpunkt, medan resten studsar runt inne, laddar upp alla. Denna katt-flik exit är laserstrålen lämnar lasern. Atomerna kvar inne i lasern studsar speglar som de tar upp varandra
Innan vi börjar, behöver du ögonskydd &ndash. tonade UV skidglasögon är bra att använda, som är stora inramade solglasögon, men förstår att dessa metoder för ögonskydd inte kommer att skydda dina ögon från en direkt stråle. De är avsedda som en allmän säkerhetsåtgärd mot laserstrålen scatter och spinning speglar. (Ja, du kommer att bära solglasögon i mörkret!) Review, en mycket snyggt tillägg till experimenten nedan är en dimma maskin. ! (. Hyr en från din lokala parti leverans butik) Slå på, se till att du har god ventilation, mörkare ljus och slå på lasrar för en enastående laser upplevelse Review, en snabb anteckning om lasrar: nyckelrings lasrar från dollar store fungera alldeles utmärkt med dessa projekt. Använd inte de gröna lasrar som säljs i astronomi butiker – de är för farligt för ögonen. Omdömen plastflaska Beam fylla upp en plast vatten eller ren läsk flaska med vatten och tillsätt en stänk av majsstärkelse. Dämpa belysningen och vrid upp lasern, rikta strålen genom flaskan. Ser du den ursprungliga strålen i flaskan? Kan du hitta reflektion trålen och genomslaget stråle? Omdömen glödlampa Laser I mörkret, sikta din laser på ett frostigt glödlampan. Lampan kommer att lysa och har flera inre reflektioner! Vilka andra typer av glödlampor fungerar bra?
CD Shine ditt strålen över ytan av en gammal CD eller DVD. Fungerar det bättre med en repad eller slätare yta? Du bör se mellan 5-13 reflektioner från ytan på CD, beroende på var du lysa det och hur bra din "att se" förhållandena är.
Glas och Crystal Pass laserstrålen genom flera cut-kristall objekt såsom vin glasögon eller klart glas vaser. Finns det en skillnad mellan klar plast eller glas, slät eller mångfacetterad? Försök en isbit, både frostat och våt.
Objektglas Shine laserstrålen genom ett plant stycke av glas, såsom ett mikroskopglas eller enkel-spröjsade fönster. Kan du hitta genomslaget stråle samt en reflekterad stråle
Om du har det, fylla en klar tank med vatten, tillsätt ett stänk av majsstärkelse, och sätta bilden under vattnet. Shine lasern genom sidoväggen genom bilden och båda strålarna kommer att vara synlig.
Objektiv Om du har ett par gamla glasögon, hoppar ut linserna och prova något eller båda i balken för att se de olika effekterna. Prova en lins, och försök sedan två i linje med varandra för att se om du kan ändra strålen.
Filter Måla en bit cellofan eller styv genomskinlig plast med nagellack (eller använd färgade filers) att sätta i laserstrålen . Du kan göra en snabb diffraktionsgitter med hjälp av en fjäder i balken.
Om du har polariseringsfilter, använda två. Du kan ersätta två solglasögon linser – inget behov av att poppa ut linserna – Du kan bara använda två par solglasögon. Bara se till att de är polariserade linser (de flesta UV-solglasögon är). Placera båda linserna i strålen och rotera en 90 grader. Linserna bör blockera ljuset helt en konfiguration och låt den passera igenom på andra sätt.
Laser Maze Hot limma en 1 "mosaik spegel (finns på de flesta båtar butiker) till varje trä kub. I en nypa, du kan använda aluminiumfolie eller Mylar Lägg till en dimma källa, såsom en dimma maskin, torris, eller klappa två (mycket kalkhaltig) tavlan suddgummin ihop –. bara vara säker på att ha god ventilation, eftersom du kommer också att behöva utrymme för att mycket mörk. Slå på lasern justera kuberna för att rikta strålen till nästa spegeln. Omdömen _____________________________________________________________ Omdömen Som lärare, ingenjör och universitet instruktör Aurora Lipper har hjälpt barnen lära sig vetenskapen i över ett decennium. Omdömen

Vill du ha mer Cool Science Aktiviteter Omdömen Rocket-starta din unge och' s utbildning genom att ladda ner din gratis kopia av Science Experiment aktivitetsguide från Supercharged Science hemsida:. www.SuperchargedScience.com Omdömen

hem skolan och hem skolgång

 1. 4 tips för avstressande Human Spirit
 2. Redo att montera Köksskåp Are Easy
 3. Tesla magiska formeln Generator - Hjälpsam strategi för att utveckla utan kostnad Strength
 4. Magniwork - Det Kostnadsfritt elektrisk energi Generator
 5. Ta reda på om First Grade Lesson Plans
 6. Lotteriet Black Ebook Review & Få $ 30 Off
 7. Tesla Secret Rip-Off -? Kan vi bör överväga detta
 8. Plats för att få Tesla Solution Blueprints
 9. Tesla Secret Rip-Off -? Kommer vi måste överväga detta
 10. Nikola Tesla beskrev sin Tesla Generator var en Appliance Till Harness Cosmic Energy
 11. Med Group Skype Engelska klass kan vara en kostnadseffektiv Deal
 12. NL Texas Hold Em Poker lektion - The Lazy metoden att njuta effektivt och Acquire
 13. TESLA magiska formeln REVIEW
 14. Kegel fysiska övningar - Hur Kegel workout rutiner kan ge en kvinna Häpnadsväckande Orgasms
 15. Nikola Tesla - Solution Förmåga Unit - Scam Review
 16. 6 Solutions Bevara I ditt Electric Invoice
 17. Varför De Slimweight Patch ingredienser Hjälp mig eliminera fett?
 18. Tesla Solution Generator Layout Plans Revealed
 19. Förbereda NCERT Revision Notes för att passa din inlärning style
 20. Formativ bedömning - Den holistiska metoden för evaluation