Motocross under 50s

Den spännande och spännande sporten motocross har sitt ursprung i Förenade kungariket i början av nittonhundratalet och har gått på att vinna popularitet över hela världen därefter. I början, men sporten var bättre känd som &'; klättrar &' ;. Härledd genom att kombinera det franska ordet &'; moto &'; med &'; längdåkning och ' ;, sporten motocross är en form av all-terrain motorcykelracing som sker på smuts eller off-road spår. Dessa spår kan också vara lerig, kuperad, slaskiga eller steniga vägar inkluderande skarpa svängar och ojämna åkattraktioner. Omdömen

Under 1920- och 30-talet, krypterar börjat bli ganska raseri med idrottsevenemang som södra Scott Scramble hölls 1924 . Detta är den händelse som sägs ha lett till inledandet av motocross. Många andra sådana överlämnanden bildar möjliga ursprung berättelser om motocross.

1950-talet bevittnat framsteg i sporten med vissa steg mot sin formalisering och strukturering. De första åren av årtiondet Individuell Motocross tävlingar genererar intresse ganska snabbt. Mot slutet av år 1950, var ett förslag om att inleda en händelse av internationell resning som lagts fram av den belgiska federationen till FIM (F é d é ranson Internationale de Motocyclisme) eller Internationella motorcykelförbundet. Det var 1952 som F.I.M. skapade EM som används motorcyklar med 500cc motorer. Detta var en vändpunkt i historien om motocross racing och sporten som helhet. År 1957 var denna händelse uppgraderats till VM-status.

Under årens lopp ett stort antal olika andra motorcykel sporter har förgrenat ur cross. En sådan sport som vunnit popularitet på 1950-talet var Sidecar Racing, även känd som Sidvagnscross. Även om det började i Europa, gick också på den för att hämta fans i Australien, Nya Zeeland och Förenta staterna. Europa är dock den enda plats där Sidvagnscross faktiskt ifråga på VM-nivå.

Sidvagnscross innefattar användningen av en motocross cykel byggd med en platt plattform fäst på vardera sidan av ryttaren &'en; sätet. Den innehåller också ett styre som biker på denna plattform, passageraren kan hålla fast vid. Den roll som passageraren är att balansera fordonet som det svänger på skarpa svängar eller studsar på stenig, ojämn terräng. Denna variant av motocross, har upplevt en nedgång ända sedan dess storhetstid på 50-talet.

De motorcyklar som används i motocross har också bevittna en utveckling i sig ända sedan sporten inletts och blev populär. Den största delen av årtiondet racing i MX3 kategori. Även i 1952, 1953 och 1954 vinnarna i Motocross World Championship var av belgiskt ursprung, podiet gav vika för brittiska deltagare i senare hälften av 50s.The 1957 vinnaren av Motocross världsmästaren fartyget var svenska deltagare Bill Nisson.

1950-talet var en tid av snabb tillväxt i motocross. Det bevittnade formalisering av händelser, skapande av nya strukturer och en helt ny iver för en mycket äventyrlig sport. Det var under detta årtionde att motocross fick sin verkliga betydelse i miljön i motorcykelracing i Europa Omdömen  ..

idrottspsykologi

 1. Tips för spel på fotboll Match
 2. Utvecklingen av reglerna för Golf
 3. *** Hur man verkligen Stoppa våld i Sports
 4. En nybörjares guide till Snooker Cues
 5. Skapa din personliga Mantra - det fungerar underverk
 6. *** Konståkning, Gymnastik, Cheerleading Och Idrottspsykologi. 15 Källor till stress för föräld…
 7. Grunderna för Golf Putting
 8. Motocross under 50s
 9. *** Idrottspsykologi, Peak Performance och Baseball Derek Jeter: Vad gör honom så Special
 10. Är du en ivrig fotboll fläktar Too?
 11. Golf instruktion video Vad gör en perfekt swing
 12. *** Golf Tips, Idrottspsykologi och Golf: Vad tar det att göra det på PGA Tour? Är det tur eller …
 13. *** St. Louis Cardinals vs. Texas Rangers Math och psykologi Identifiera Winner
 14. *** Tiger Woods Facing Elva Tough Challenges
 15. *** Föräldraskap Tips: Hur att coacha ditt barn när som helst Sport
 16. Hur man blir en stor Pole Dancer-Hur man blir en bra Pole Dancer
 17. Confident Idrottare Win Competitions
 18. Planerar att lära MMA i Hamilton NJ kan visa sig vara en gynnsam Deal
 19. Sport av Motocross
 20. Att bli en professionell triathlet med Tips från Ashley Clifford