Runt den engelska Premier League - Round 8

Manchester City ryckte första hand från Manchester United, som den försvarande mästaren kunde få tillbaka nästa söndag under Manchester Derby på Old Trafford.

I lördags ledaren för Premier League, Manchester United, besökte nr 5 Liverpool med ett öga på deras UEFA Champions League konfrontation den 18 oktober, på Rumänien mot Otelul Galati. Detta var anledningen till att i England och' s äldsta rivalitet Sir Alex Ferguson gjorde &'; t komma ut med tre av sina nyckelspelare i start 11: Wayne Rooney, Javier &'; Chicharito &'; Hernandez och Nani.

Under första halvåret Liverpool kunde ha tagit ledningen om Luis Suarez &'; s skott hadn &'; t blockerats av målvakten David de Gea. Det skulle bli Steven Gerrard som skulle öppna poäng och ge hemmalaget ledningen genom en frispark långt ute på minut 68. Omdömen

Nere vid ett, Ferguson var tvungen att omedelbart skicka in Rooney och Nani för Ashley Young och Ji-Sung Park för att leta efter equalizern. Men det skulle bli Chicharito, som ersattes Phil Jones på minut 76, som var på väg att utjämna ställningen i den 9: e minuten för att gå i spelet, genom ett tvär boll från Nani som han ledde till baksidan av &'; Pepe &'; Reina &'; s mål.

The Red Devils där kunna spara en punkt på deras besök till Anfield Road, men inte det första, som Manchester City skulle ryckte ifrån dem samma kväll med sin 4-1 seger mot Aston Villa.

På Etihad Stadium Medborgarnas gick till halvtid med ett mål bly tack vare Mario Balotelli, och i början av andra halvåret lagt ytterligare två mål genom Adam Johnson och Vincent Kompany. Vid minut 65 Stephen Warnock fick rabatt i försök att sätta Villans tillbaka i spelet, men deras ambitioner begravdes av James Milner bara sex minuter senare, när han undertecknade fjärde målet för kvällen och förseglade 4-1 seger.

Nästa söndag Medborgare kommer att försvara sin nr 1 mot Red Devils i Manchester derby på Old Trafford. En seger från Manchester United skulle ge dem den första plats i ställningar igen, eftersom de skulle nå 23 poäng, en mer än 22 att Manchester City har för närvarande.

Nej. 3 Chelsea fått Everton på lördagen också, i ett spel där en seger var mycket viktigt att hålla på att lägga tryck på lagen från Manchester ockuperar de översta platserna.

Trots att ha dominerat större delen av första hälften av Toffess drabbades av två mål från Daniel Sturridge och John Terry, som tillät Blues att ta kontroll över spelet i andra halvlek. Vid minut 62 Ramires lagt till en mer, vilket ger värdarna en bekväm tre mål bly, som kommer att minskas till två med 9 minuter att gå, när Apostolos Vellios gjorde rabatten för besökarna.

Robin Van Persie kom att coacha Arsene Wenger &'; s räddning med två mål som tillät Arsenal vinner sin tredje matchen för säsongen mot Sunderland med 2-1, och klättra till tionde plats i Premier League med 10 punkter. De dåliga resultat lidit i detta tidiga säsongen har mata rykten om franska tränare &'; s möjliga avfart från Emirates Stadium efter 15 år i avgift, men han är säker på potentialen och bra mentalitet från sina spelare att återställa den här situationen.

Newcastle 2 – Tottenham 2, Wet Bromwich 2 – Wolverhapton 0, Wigan 1 – Bolton 3, Stoke City 2 – Fulham 0, Queens Park 1 – Blackburn 1, och Norwich 3 – Swansea 1 avslutade matchday 8 i Premier League Omdömen  ..