Brasilien visar stolthet att besegra Mexico

2014 FIFA World Cup värd kom bakifrån med tio spelare och besegrade &'; El Tri &'; på vägen med 2-1, tack vare en straff försvarades Jefferson och målen från Ronaldinho och Marcelo sent under andra halvåret.

Efter en dålig match mot Costa Rica i fredags, som trots att vinna med 1-0 didn &'en; t uppfylla fansen förväntningarna, Brasilien ville ändra sin image mot Mexiko, lag som hade en strimma av 14 matcher obesegrade. Lett av deras stjärna och tidigare FIFA World Player of the året, Ronaldinho, som hade fyra år utan att göra poäng för landslaget, kom brasilian Corona Stadium på jakt efter en seger som tillät dem att skingra kritikerna åtminstone tills deras nästa vänliga spel, mot Gabon den 10 november i Libreville.

Det var deras 36: e head-to-head konfrontation, och Brasilien var på ledningen med 20 segrar, mot nio från mexikaner -de övriga sex matcher hamnade tied- som ut sin ledning i poäng tidigt i spel, genom ett självmål från brasilianska försvararen David Luiz i minut 10. Det blev värre för fem-tiden FIFA World Cup Champions när Dani Alves blev utvisad med sitt andra gula kort i spelet, efter att föra ned Javier &'; Chicharito &'; Hernandez i rutan i sista minuten av första halvlek. Mexiko hade chansen att ta en två mål bly före pausen, men målvakten Jefferson försvarade straffspark från Andres Guardado.

I den andra halvan verkade som om Mexico var laget med 10 spelare på planen, i stället för &'; Canarinha &'; som började styra spelet blyhaltigt av en stor Ronaldinho. Det skulle vara Brasilien och' s nummer 10 och kapten som genom en frispark band leken till ett styck med 11 minuter kvar, och bröt fyra år strimma av några mål med landslaget.

Det målet var ett lyft för brasilianare, som inte är nöjd med lottningen gick förskott för mer. De fick sin belöning fyra minuter senare, när Marcelo gjorde sitt andra mål för kvällen efter en bra individuell spel i lådan, för 2-1 seger.

Det var den första nederlag för mexikanerna under lagledaren Jose Manuel de la Torre och' s order på 15 matcher, medan hans brasilianska kollega &'; Mano &'; Meneses det var hans tionde seger med &'; Canarinha &'; i 18 matcher.

Brasilien visade stolthet att övervinna motgångar, som lämnade &'; Mano &'; mycket glad för att “ indignation &"; han såg återspeglas på sina spelare när de befann sig ned med en i partituret, och sedan igen när Alves blev utvisad med ett rött kort. Och Brasilien visade också lite tur för att vinna det här spelet, för om Jefferson wouldn, &'; t har blockerat Guardado &'; s straff, plocka upp en 2-mål underskott mot Mexiko på vägen skulle ha varit osannolik.

Det missade straff gav dem en knuff för att vinna spelet, och efter matchen Neymar bekräftat det. “ efter straff blockerad av Jefferson, sade jag i omklädningsrummet att vi skulle vinna ändå &" ;