Kyle Busch vinner Vid Talladega

Kyle Busch kom tillbaka från att vara ett varv kvar i Arons 499 för hans 1st seger på Talladega Superspeedway. En multi-bil pileup frös banan och tillät Busch att ta sig över mållinjen.

Till skillnad från sina tidigare erfarenheter, den här gången kraschen hände bakom Kyle Busch, som körde in i Victory Lane istället för att lämna Talladega Super med ett demolerat bil. Han föll ett varv bakom halva loppet, lyckas undvika en krasch med Jamie McMurray. Detta var hans 2nd Sprint Cup tävlingen för året och slutade strax före Juan Pablo Montoya i Arons 499. Montoya slutade 2: a, flyttar in i topp 12 i seriepoäng. Hamlin slutade 3. Omdömen

Sprint Cup serien race vanns enligt försiktig när en multi-bilolycka tog fram den gula flaggan på sista varvet. Bland de slås ut ur race var Tony Stewart, Bobby Labonte, Kurt Busch, Martin Truex Jr och Jamie McMurray. Kraschen frös fältet, vilket gör Busch långsamt ta sig över mållinjen.

"Jag skulle vilja säga att jag är smartare än jag ser, men det är verkligen inte fallet", säger Busch. "Idag var bara på grund av att ha en stor bil. Att få ett varv ner, det var som," Åh, typisk Talladega "där. Men jag har inte förstöra dag och jag var definitivt nöjd med det och jag var mycket tacksam att jag var kunna vinna i dag, eftersom det verkligen varit en kamp i flera år. "Omdömen

Med 15 varv kvar, Dale Earnhardt Jr och Stewart var bland de som fångas i kraschen. Busch hade ledningen före Jeff Gordon, Ryan Newman och Juan Pablo Montoya när racing återupptogs med 5 varv kvar. En spin av Bobby Labonte förde ut loppet 7th försiktighet. Omdömen

6 tidigare Cup lopp, Busch misslyckades till slut 4 gånger och kraschade båda händelserna förra året. Denna seger är hans 2nd Sprint Cup seger, den 7: e spänner alla 3 av NASCAR högsta serien. Det ger honom också 4 raka segrar. Busch var en av de snabbaste bilarna under större delen av loppet. Han använde en "Lucky Dog" passera för att komma tillbaka på ledningen varvet med ungefär 60 varv kvar. Därifrån drivs han mot ledaren.

På varv 61 började förarna att bege sig till pit väg ett par i taget för bränsle och däck. Nästa varv nästan halva fältet gjorde långsamma vänstersvängen in i depån. Resten av förarna kom på varv 63 och 64 så att ingen fastnade i en försiktighet flagga situation, med undantag för Busch. Han missade sin pit stall och var tvungen att gå hela vägen runt vilket kostade honom nästan ett helt varv till ledarna.

Denna seger sköt Busch till inom 13 poäng från mästerskapsledare Jeff Burton. Nästa tävling i serien är satt till 3 Maj på Richmond International Raceway Omdömen  ..