Tennessee har en grov väg till Final Four

Volontärer har fullt upp för dem under March Madness, men de är inställda på att göra historia. Omdömen

Tennessee Volunteers trodde att de skulle ha det lätt att gå till Final Four. Det gjorde inte dra nummer 1 frö i turneringen NCAA som de trodde, snarare dela Number 2 utsäde North Carolina. Öst är mycket stark och Carolina är nummer ett frö i turneringen. Som gör att gå till Final Four ännu hårdare. Volontär har gjort en hel del i år. Deras 29 vinster mest de har sår i historien om laget. De har inte vunnit en Southeastern Conference ordinarie säsong titel sedan 1967. Omdömen

Tjänar en topp frö i turneringen NCAA skulle avsevärt förbättra lagets chanser att nå finalen fyra för första gången. Gå in på SEC turneringen som den 4: e rankade laget, volontärerna visste att de skulle behöva vinna mästerskapet för att positionera sig för en topp frö. Men de var upprörd av Arkansas 92-91 i SEC semifinal som drivit ner dem en plats i Associated Press enkät till nummer 5. Omdömen

Inte få nummer 1 utsäde och deras förlust till Arkansas var ett stort slag för Tennessee. De möter Number 15 frö American in Birmingham som vann Patriot Leage mästerskapet. Om Volontärer vinna den matchen, kommer de att spela Buttler eller South Alabama. Någon av de första och andra omgången match-ups skulle kunna störa Tennessee. Patriot League har gått 2-1 i den första omgången i de tre senaste turneringarna. Tennessee förlorade mot Butler förra säsongen.

Om platsen för de två första spelen är en faktor, Tennessee bör vara i god form. De vann två NCAA spel i Birmingham år 2000, gjorde en av deras enda två resor till de regionala semifinalerna. Tom O'Connor, sade att valet utskottets ordförande NCAA att platsen var en faktor i utskottets beslut att placera Tennessee i region Öst, som kommer att hålla sina semifinal i Charlotte, North Carolina. De första 8 lag i landet betraktades som lag som kan vinna det nationella mästerskapet. Utskottet försökt att balansera de fyra översta raderna i varje region och med Tennessee i Charlotte gjorde geografisk mening.

Om Tennessee når de regionala semifinal, kunde de står inför ett antal tuffa match-ups i ett fäste som också omfattar Louisville och Washington State. De kunde göra historia om de når de regionala finalerna Omdömen  ..