Hämmas - Den Unsung hjälten av Handicap Races

Stymie, foaled 1941 i Texas, var sent en sen ankomst på racing front trots en stamtavla att dö för. Hans karriär var förmodligen en av de mest dynamiska år av racing någonsin bevittnat med mer än hundra startar i en besittningsrätt av 7 racing år. Stymie, trots alla misslyckanden och tillkortakommanden, gav racing ett antal “ första gången evers &"; och även motsvarade banrekord när han slutligen gjorde det till de allvarliga och hard core racing turneringar
Stymie, där han startade från –. Omdömen Dess häpnadsväckande hur Stymie &'; s far och mor var både av Man O &'; Krig &'; s ston Frilette och Sunset Gun. Hans far jämnmod ärvt en stor del av hans stamtavla från racing legender som Peter Pan, Fair Play, Broomstick och Commando. Ändå, hans mor, stoppur var On Watch, en Colin hingst. Den mest handplockade stamtavla man kunde tänka sig leder till en superb galloper måste vara en självklarhet.
Stymie såldes till Hirsch Jacobs, en topp balsam från mitten 20-talet, som köpte hävdar lopp starter när han var två, i 1943.
Stymie, steg upp –
I slutet av 1943, Stymie hade redan börjat i så många som 28 lopp ha vunnit endast 4, placering och visas i 8 och 4 respektive. Hans främsta säsong som treåring också misslyckats med att göra en markering. År 1944, Stymie startade 29 lopp vinna 3 och hålla i pengarna i 15 andra raser. Han hade dock ökat sin klass och drog en andra plats i Wood Memorial Stakes. Han hade åstadkommit sin första samling av fina lopp med en placering i vart och ett av dem, Flamingo Stakes, Gallant Fox Handikapp och Riggs Handicap.
Efter en lång uppsägningar på nästan 7 månader, Stymie gjorde det till racing spår igen , den här gången han började som en fyra år gammal 1945. uppsägningar hade sina fördelar; vad som verkade som en medioker löpare nu kom tillbaka till arenan med förnyat förtroende och uthållighet och en mycket inflytelserik anlag. Stymie vann en anmärkningsvärd samling av handikapplopp när han iväg. Han vann Brooklyn Handicap följt av Riggs Handicap han tidigare knappt placeras. Han fångade också Pimlico Cup Handicap, Saratoga Handicap och Continental Handicap för att nämna några. Han lyckades snyggt att placera Suburban, Queens County och Yonkers Handicap och upprätthållit en närvaro genom trea i Jockey Club Gold Cup och Whitney Handicap. Stymie hade äntligen kommit
Stymie &';. Mest betydelsefulla segrar –
Det borde inte komma som en överraskning för någon att Stymie &'; s fem år gammal säsongen var bortom allt tvivel hans bästa. 1946 Säsongen består av 20 starter i alla. Stymie vann 8 och placeras i pengarna i 11 andra. Upploppet bestod av sin första seger på Gallant Fox Handicap och New York Handicap. Han vann också Whitney Handicap med Manhattan och Edgemere Handikapp och Saratoga Cup. Stymie klev upp sin Jockey Club Gold Cup plats till den andra i år och även höll sig i pengar på Sussex Handicap med Dixie, Suburban och Pimlico Special Handikapp.
1947 anländer och Stymie vända sex. Han vinner Gold Cup, akvedukt Handikapp och Massachusetts Handicap för att nämna några och förblir på tävlingssidan med i pengarna i Jockey Club Gold, Whitney Stakes, Brooklyn Handicap och Queens County. Han vann Gallant Fox Handicap för andra gången i rad
Stymie &'; s. Slutet av karriären, så småningom som en åtta år gammal –
Stymie tävlade igen som en sju år gammal 1948 och vann fyra av hans 11 startar. Han placerade i pengarna i 5 andra raser. Han vann Sussex Handicap för året i rad, tillsammans med en seger på Metropolitan Handicap. Med Dixie Handicap, Brooklyn och akvedukten Handikapp under bältet, tävlade han för den sista säsongen som en åtta år gammal 1949. Han började på 5 lopp i år, placering i ett och visas i två. Hans sista loppet var Monmouth Handicap att han misslyckades med att slutföra på grund av en fraktur lidit under tävlingen i hans sesamoid ben i höger ben
Historiska landvinningar och ndash;. Omdömen Stymie blev den första hästen som någonsin rört vid $ 900.000 märke i yrkes vinster. Rankad som nummer 41 av blod-Horse, Stymie var också den första otroligt tungt bet häst röra resultat så hög som $ 700.000 under hans sex år gamla säsong lopp på Suffolk Downs, Massachusetts Handicap. Stymie var också US Champion Handikapp Häst 1945 och har Stymie Handicap på akvedukten uppkallad efter honom.
Om du vill tävla Stymie återigen logga in på HorseRaceGame och uppleva racing feber i en virtuell spelplattform häst ras spel . Med mer än tusen tävlingshästar i fin 3D-simulering, spel tillåter spelare att ägna sig åt alla racing funktioner, såsom uppfödning, träning och även vinna riktiga poäng. Gran en gratis nedladdning och komma igång Omdömen  ..